Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Door wie zijn de tools gemaakt?

De tools worden gemaakt door een team van arbeidsrechtelijke experts. Het is een onderzoeksteam van ArbeidsmarktResearch UvA B.V. dat gekoppeld is aan de Universiteit van Amsterdam. ArbeidsmarktResearch UvA B.V. staat onder leiding van prof. dr. Evert Verhulp. Meer weten over het team achter www.magontslag.nl? Klik hier .

Voor wie zijn de tools gemaakt?

Wij hebben tools gemaakt voor werkgevers en voor werknemers. Ook de juridisch professional kan gebruik maken van de tools. De tools geven namelijk volledig inzicht in specifieke zaken. Ze worden dagelijks bijgewerkt aan de hand van de meest recente en relevante rechtspraak. Die rechtspraak wordt geanalyseerd en omgezet in algoritmen door de juristen en experts van ArbeidsmarktResearch UvA B.V. Die algoritmen geven een inschatting van het oordeel van de rechter en advies gebaseerd op de huidige wetgeving en meest recente rechtspraak.

Hoe gebruik ik de tools?

De tools zijn eenvoudig in gebruik. We hebben een aantal tips & tricks opgesteld om het gebruiksgemak te optimaliseren. Klik hier  voor de tips.

Kan ik de tools vaker gebruiken?

Dat kan, wij bieden verschillende licentievormen aan waarmee u onbeperkt gebruik kunt maken van bepaalde tools. Inhoudelijke aanpassingen zijn daarbij ook mogelijk. De tools kunnen bijvoorbeeld worden aangepast op de toepasselijke cao, uw bedrijfsreglement en/of huisregels. Klik hier  voor meer informatie of neem contact  met ons op.

Kan ik de tools op mijn eigen website aanbieden?

Het is mogelijk de tools van ArbeidsmarktResearch UvA B.V. op uw eigen website aan te bieden. Wij kunnen de tools aanbieden in uw huisstijl, de rapporten aanpassen aan uw huisstijl en een dossierfunctie voor u aanmaken. Inhoudelijke aanpassingen zijn ook mogelijk. De tools kunnen bijvoorbeeld worden aangepast op de toepasselijke cao, uw bedrijfsreglement en/of huisregels. Klik hier  voor de opties of neem contact  met ons op.

Waarom moet ik betalen voor het gebruik van sommige tools?

De tools worden dagelijks bijgehouden. Nieuwe rechtspraak en wetswijzigingen worden direct verwerkt in de tools. Alle rechtspraak over ontslag wordt geanalyseerd. Dit up-to-date houden kost veel tijd en geld. De experts en juristen van ArbeidsmarktResearch UvA B.V. houden zich hier dagelijks mee bezig. De koppeling aan de Universiteit van Amsterdam zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd is, maar we krijgen geen subsidie. Het ontwikkelen van de tools en het bijhouden door experts maakt de tools erg kostbaar. Ons doel is niet om u te verwijzen naar een juridisch deskundige, ons doel is om het recht voor u toegankelijk te maken. De tools geven u dan ook een volledig juridisch advies én persoonlijke documenten. Het inwinnen van deze informatie bij een jurist of advocaat is duurder. Andere online tools geven geen volledige informatie, omdat zij u door willen wijzen naar een jurist of advocaat. Bij ons betaalt u voor een volledig advies zonder dubbele agenda.

Heb ik juridische kennis nodig voor het gebruik van de tools?

Nee. Ook is geen bepaald opleidingsniveau nodig. Bij lastige vragen en begrippen wordt een toelichtingen en/of voorbeelden gegeven. Dit ziet u aan de rechter kant staan.

Wat doe ik als ik meer vragen heb?

Na afloop van de tools kunt u documenten downloaden die speciaal voor uw situatie zijn gemaakt. Met deze documenten kunt u zelf aan de slag. Hebt u toch nog vragen, dan kunt u uw vraag mailen naar info@magontslag.nl of bellen met 020 – 525 23 89.

Zie ook de veelgestelde vragen over:

Ontslagtool voor werknemers

Transitievergoedingtool

Afspiegelingstool

Tijdelijk of vast contract?

AOW-/Pensioenontslag

Ontslag tijdens proeftijd

Ontslag bij faillissement

Ontslag over Instemming ongedaan maken

← Terug naar de homepage